Gacsó Anikó – hozzátáplálási blogger

Egy hétköznapi anya vagyok, nem mesterszakács és nem tipp-topp háziasszony. Imádok enni, fontosnak tartom, hogy minőségi alapanyagokból készült ételeket fogyasszak, és azzal tápláljam a gyermekemet is.

Amikor eljött a kisfiam hozzátáplálásának kezdete, szerettem volna jól csinálni. Fontosnak tartottam, hogy az első időkben mivel és hogyan táplálja egy szülő a babáját. Nem volt egyszerű eligazodni az egymásnak ellentmondó információk között, amelyeket a szakemberektől kaptam.

Mivel mi a férjemmel már jó ideje kiemelten figyelünk az étkezésünkre, és az átlagembernél egészségtudatosabban élünk, nem akartuk elintézni annyival a hozzátáplálást, hogy: „Áh, mindegy, mit eszik a gyerek, mi is Bedeco kakaón és Leo jégkrémen nőttünk fel, és túléltük.” Tudtam, hogy ez a szemlélet nem a miénk.

Ezért rengeteg információt gyűjtöttem össze, rendszereztem, és végül – mivel nem találtam sehol egy ilyen átfogó, a hozzátáplálást lépésről lépésre végigkísérő szakirodalmat – elindítottam a minőségi hozzátáplálásról szóló oldalamat, a Bébispenótot (bebispenot.hu).

Írásaimmal segíteni szeretném a tájékozódást a babák hozzátáplálásának szövevényes útvesztőiben.