Molnárné Végh Zsuzsanna – bébiétel specialista

Mint minden anyuka, így én is szeretném mindenből a legjobbat adni a kislányomnak. A hozzátáplálás kezdetekor se voltam ezzel másképp. Aztán be kellett vallanom magamnak, hogy nem vagyok egy konyhatündér és nem fogok tudni mindig egészséges ételt főzni a babámnak.  Gondoltam kipróbálok pár üveges bébiételt. Meglepődve tapasztaltam, hogy mekkora a kínálat. Millió kérdés merült fel bennem. Egészségesek-e az üveges bébiételek? Melyik tartalmaz glutént, tejszármazékot, stb? Mit, mikor lehet adni? Tényleg bio, amire bio van írva?

Elkezdtem érdeklődni az ismeretségi körömben, bújtam a hozzátáplálási fórumokat és szembesültem azzal, hogy napjainkban még mindig negatív véleménnyel vannak az emberek az üveges bébiételekről,  azt sugallva az édesanyák felé, hogy csak akkor jó anyukák, ha házi kosztot adnak a gyermeküknek.

Nem volt csoda, hogy nem találtam egyetlen egy honlapot, fórumot sem, ahol választ kaphattam volna a kérdéseimre az üveges bébiételekről. Kénytelen voltam magam elmélyülni a témában, utána jártam, hogy kik gyártanak Magyarországon bébiételeket. Milyen típusai vannak az üveges bébiételeknek. Megnéztem, hogy milyen információk találhatóak egy-egy üveg címkéjén. Milyen törvényi előírások vonatkoznak a gyártókra. Ki ellenőrzi a bébiételek minőségét. Mikor kaphat valami bio minősítést. Elkészítettem egy adatbázist, ami részletesen bemutatja a hazánkban gyártott bébiételeket. Arra gondoltam, hogy tapasztalataim, kutatásaim eredményét megosztom másokkal, elkalauzolva őket a bébiételek világába, így született a www.hamikalauz.hu.

Sok anyuka nem mer senkitől sem kérdezni, főleg ha a baráti körben, családon belül mindenki megszólja az üveges bébiételeket. Ezért hoztam létre az Üveges bébiételekről kérdezz-felelek csoportot, ahol az anyukák mindenféle előítélet nélkül információkhoz juthatnak, tapasztalatokat cserélhetnek.